torsdag 29. januar 2009

Alene i et grått hus

Sitter i sofaen i stua. Sofaen er lilla og er egentlig knukket på midten. Men vi fiksa det med noen planker. Jeg er omringet av puter, pledd og veggkunst av ymse kvalitet. 

Jeg er alene i leiligheten.

Jeg hører på Kula Shaker og surfer det uendelig store internettet. Også tenker jeg på hvor fin helga i Oslo var. Jeg ønsker meg en slik lysball.


Jeg tror helga som snart kommer også blir bra. Radicafé på Vamoose på fredag, der du må komme hvis du er i Bergen. Det begynner kl 18. Høres ikke karneval ut som et godt tema, da? Etter det er det fest for alle de nye medarbeiderne i Studentradioen. Jeg tror det blir bra.

Lørdag skal jeg være produsent i radioen. Lenge, men gøy. 

Søndag er curlingdag. Og vi skal vinne, slik som sist gang. 

Jeg håper du og dine får en fin dag i dag. 

Kula Shaker - Dance in your shadow

If your were alone,
no one would know that you were crying
If you were a dream,
nothing would seem high or low
Lie under the stars,
cradle your arms like you were dying
Oh..what would you do if it was true
no one was lying
Time wait by your side,
dance in your shadow
Time wait by your side,
dance in your shadow
Love treasure the time,
that you are mine and I am found
Oh..what would you do,
if it was true, if you were flying

tirsdag 27. januar 2009

Tilbake

Da var jeg tilbake i Bergen, om forøvrig ikke er regnby, men blåseby. Uansett. Helga i Oslo var minnerik. Og meget gøy, morsom og litt diverse annet. Cecilie er så søt! Jeg savner henne allerede, men vi sees igjen i mars. 

Helga i et kort sammendrag, dag for dag:

Torsdag  - kom av toget halv 11 om kvelden, så smiletrynet Cecilie vente på meg. Ble glad.

Fredag - Frokost hos Jorunn. Utrolig koselig. Så kom Linda, moren til Cecilie, gikk rundt og tuslet i Oslo by med henne før hun reiste videre til Stavanger. Kvelden var det kylling fajitas Vibeke og Vivvi, to av venninnene til Cecilie. koz!

Lørdag - Shopping in Oslo. Handlings til kveldens festligheter, og middagslaging. Cecilie - eg lige deg! Kvelden gikk som den gikk, høhø.

Søndag - Mye soving og avslapping. Gikk på et tafatt loppemarked der en fyr prøvde å loppe meg (HAHAHAH) for penger. Sushi-spising på kvelden med Vibeke. Så hjem med toget. Nattoget er noe dritt. Folk prater høyt i telefon på skingrende østlandsk. Jeg overlevde. Så vidt.

Der ser du! Vil du se bilder får du bli venn med meg på facebook.com. Ellers, sucks, for jeg har egentlig ingen bilder. Hoho!  

torsdag 22. januar 2009

Oschlo here I come!

Snart sitter jeg på toget over fjellet til hovedstaden formerly known as Kristiania. Jeg gleder meg til å se hun fine jeg skal besøke. Jeg kommer helt sikkert til å møte gamle og nye fininger også.

Bergen, I love you, vi snakkes på mandag!

søndag 18. januar 2009

Lørdag 17.01

I går var en veldig, veldig fin dag. Stikkord: Badeland, venner, fint, curling, vinnerlag, is, kino, god middag, kjæreste.

Jeg, Tor, Ragnhild og Sam bestemte oss for å være på lag på fredag. Før Curling ville vi ha teambuilding, og hvor er ikke den beste plassen å ha teambuilding enn på badeland? Kjempegøy, selv om jeg fikk et par blåmerker av en litt skummel sklie. Uansett kan ingen si at det ikke var kjempegøy på badeland, har ikke vært på det siden.. lenge siden!

Etter badeland gikk vi for å spise litt, og for å virkelig lade opp til den store curlingmatchen mot Marie, Michael og Øyvind. Her er et lagbilde av oss:


Det er meninga at vi skal se litt skumle ut, er derfor Tor ser litt rar ut, Sam ser veldig sint ut, Ragnhild forførerisk og jeg ser.. noe ut.

Jeg kan vel røpe at vi vant. Med to poeng! MUHAHAHA! Fikk ikke spilt helt ferdig, men skal spille igjen om to uker, og da regner vi med å vinne stort!

Etter curling reiste vi hjem, jeg og Tor (det vil si meg, Tor rørte i sausen) lagde en kjempegod middag, så gikk vi på kino og så Twilight. Vi hadde lave forventninger (store rykter fra diverse i kollektivet at den var dårlig/fjortis/begge deler), men ble positivt overrasket. Den var grei, lissm.

Stakk innom et vorspiel, måtte få en av mine med-kollektivister hjem pga for høyt inntak av rom.

Men at lørdag den 17.01.09 var en fin dag, det kan ingen si noe imot!

fredag 16. januar 2009

onsdag 14. januar 2009

Kjeft

Jeg har fått kjeft av Ine fordi jeg ikke har skrevet noe. Jeg beklager, skulle ha skrevet for lenge siden! Uansett, nå er jeg tilbake.

Har vært på IKEA i dag med Marie og Michael. Sam var med litt, men gikk på senteret i stede. Jeg kjøpte ting til Tor på IKEA. Også kjøpte jeg denne:

.. og disse:

Jeg gleder meg til å perle igjen. Gleder meg!
Marie fikk denne: av Michael, mens jeg fikk en håndukke som er en apekatt. Men den hadde ikke IKEA bilde av.

Til nå en veldig, veldig bra dag!

Jeg elsker IKEA.

onsdag 7. januar 2009

Del 5

Etter nærmere panikk fra en annen med-kollektivist skal jeg nå skrive om den siste, men ikke minste, personligheten i Søndre Munkelivs.

Der er nemlig Øyvind "Grandpa" DJ Gnureknott.

Øyvind er en gammel traver i Studentradioen, og det var flaks for han at jeg og Ingrid sa ja til at han kunne bo med oss. Det var på nære nippet, kan en vel si. Høhø. Enivei. Øyvind er en sympatisk fyr med et snev av sarkasme av og til (men ikke ofte, er som regel sympatisk og grei).

Han tror han er god på å prate rogalandsdialekt, men shit man så feil man kan ta. Han e'kje møje goe, kan jeg med god samvittighet si. Eller, han er god på ett ord, og det er "ånnas!". Ikke spør meg hvorfor han kan det så godt, det får du spørre han om selv.

Øyvind hørte om prosjektet mitt og spurte meg om jeg kunne ta på silkehansker når jeg skrev om han. Sorry Øyvind, I write the truth, and nothing but the truth. Men Øyvind er god på å lage elektronikamusikk på Chaos Pad'en til SRiB. Den skal han ha.


Øyvind ser kanskje sint og skummel ut på dette bildet, men han er egentlig from som et lam og vel så det.

Siden Luna er det multikulturelle alibiet i kollektivet, er nok Øyvind det høykulturelle alibiet med sin snart ferdige mastergrad i litteratur, og rommet fult av kitch(?)-filmer av høy(kulturel) kvalitet. Han hører også på litt rar musikk. Men jeg liker Øyvind for den han er, uansett (eller; kanskje ikke hvis han begynte å drepe folk, men det tror jeg blir en stund til) om han hører på Prince eller Placebo.

Øyvind - eg lige deg!

2009 - dette vil jeg gjøre

Her er ting jeg vil gjøre i 2009;
  • Kjøre vannscooter. Aldri prøvd, men ser utrolig gøy ut!
  • Kjøpe kjoler. En får aldri nok vakre, fine kjoler!
  • Gå ned minst 10 kg. This lazy bum is gonna get toned!
  • Spise mer salat. Hvorfor gjør jeg ikke det nå, egentlig?
  • Sette av mer tid til hobby-ting. F.eks. kokebokskriving og tegning.
  • Løpe i høye hæler. Carrie får det til, hvorfor ikke meg?
  • Få tak i fine, unike ting til rommet mitt. Som f.eks. denne;

  • Reise til Paris. 6 år siden sist, bør jammen skje igjen snart!
  • Kanskje flytte til USA i ett halvt år. Eventuelt ta bachelorgraden min til høsten i stede for.
  • Stå opp 15 min tidligere hver dag i uka for å spise frokost med god tid.
  • Smile, danse og le - til og med mer enn før!

tirsdag 6. januar 2009

Del 3 og 4

Lite med oppdatering i går, det beklager jeg til mine to semi-faste lesere (kan ikke tro det finnes fler egentlig). Enivei. Her er de neste to samboerene;

Først Luna "Lillesøster" Multikulturelt-alibi.

Luna er en liten, energisk og rappkjefta chilener. Hun er den i kollektivet som ler høyest og muligens snakker mest når hun først er igang (og hvis hun ikke ser på "mannfolk", som hun sier, på internett. Da er hun forholdsvis rolig av seg).

Luna liker å lage mat, og jeg kan med hånden på hjerte si at jeg er misunnelig for at hun liker både avokado, linser og bønner, for det gjør ikke jeg. Skulle virkelig ønske at jeg var så internasjonal som Luna, da hadde livet vært litt lettere.

I motsetning til Ingrid så spiser faktisk Luna havregrøt, som bildet beviser. Men hun bruker kanel og sukker på, da.

Luna er billig i drift på fest med sine to cider og et glass rom og Cola snylta av Andreas. Hun er gøy å gå ut med, spesielt på Retrorocket på Hulen, hvor hun drar hjem gutter iført heldekkende hvite kriminaltekniker-drakter på nachspiel.

Luna er ei knakanes god jente, og er glad, nesten litt lykkelig, over å bo med henne!

Okei, så det var Luna. Neste til pers er hennes med-Sogning(Fjording?) Andreas "Nerdy Nerd" Opsvik.

Det er en grunn til at jeg omtaler Andreas som Nerdy Nerd. For det er det jeg hører når Andreas snakker om data-greiene sine, og koblinger av ledninger og diverse. Han kjøpte en "rigga" X-Box på Fretex for 200 kr, og det har skapt strid i vårt fredelige hjem. For Andreas og Øyvind kjører nå heftige Fifa fights, gjerne til langt på natt. Men vi er glad i ham fordet.

Andreas er kreativ og skjeggete, og så går vi som oftest og handler på Rema sammen. Jeg verdsetter handleturene med Andreas, det gjør jeg virkelig. Han blir også gjerne med på Åsane når vi spør, og fungerer som et utmerket, high-class pakkesel.


Andreas er fin i sydvest, og jeg kan konstantere med sannhet at jeg liker Andreas. Andreas er generelt fin (og ikke få noen idèer nå, Andreas, jeg HAR kjæreste).

Hvis en ser litt på veggen bak Andreas, så ser en masse postkort. Den fine kunsten lagde jeg og Andreas sammen. Det var gøy.

Sånn, da er det bare ett menneske igjen i kollektivet som mangler sitt portrett av meg. Update i morgen, gled dere!

P.S: Har fått ny layout av Ine. Fin, ikke sant?

søndag 4. januar 2009

Del 2

Som jeg skrev i går, skal jeg de neste dagene portrettere mine samboere. I går var det Ingrid som var til pers, i dag en annen av de jævla folka (ikke vondt ment, er det kollektivet vårt heter. Lang historie) jeg skal skrive om.

I dag valgte jeg Håvard "Ska ein tur te Inside" Hellraizer.

Håvard kom på visning en gang i mai i Søndre Munkelivsgaten 4. Jeg og Ingrid ble nyskerrige på denne langhårete, jeansjakke-kledde skapningen. Så han ble innlemmet i vårt underbara kollektiv. Og ikke for å skryte, men jeg tror vi har satt sammen et premie-kollektiv.

Enivei. Håvard er fra øya Stord (som forøvrig også er dit min far er fra, men ingen connection der) og ble nesten ferdig med en grad i kjemi før han fant ut at det var kokk han ville bli. Og hvilken kokk! Han arbeider på den ultramegaüberkule hardrocker-cafèen Inside. Der selger de.. hm.. burgere. Men ikke burgere til å kimse av, de er gode (nei, jeg er ikke betalt av Inside for å si det, det er sant)!

Håvard hadde som jeg nevnte langt blondt hår når han var på visning. Det har han ikke lenger. Bare se her:

Han klippet av seg alt, og må nå bruke lue oftere enn før for å ikke få ymse influensa-sykdommer (du vet vel at 70% av all kroppsvarmen går ut av hodet?).

Håvard liker ikke ABBA, men han liker denne og denne.

Til helga skal vi ha Powerballade-aften i kollektivet. Da skal Håvard være Dj.

Det var Håvard. I morgen er det kanskje DEG (eller kanskje ikke).

lørdag 3. januar 2009

Et prosjekt. Del 1

Siden han derre jeg er sammen med har reist hjem til mor i dag, har jeg med ett litt mindre å gjøre på. Og siden jeg reiser tilbake til Bergen på ca onsdag, må jeg jo ha noe å engasjere meg i. Dette førte til en idè. Jeg skal de neste 5 dagene portrettere mine 5 samboere i Søndre Munkelivsgaten 4.

Den første er Ingrid Algoria Trønderface

Ingrid og jeg går way back, ca høsten 2007, da begge la ut på den store reisen til Bergen. Begge fant også veien til Studentradioen i regbyen, og det var her eventyret begynte. Mitt første virkelige møte med Ingrid var etter det første Allmøtet i radioen. Jeg hadde lånt en bil, og skulle kjøre hjem, og visste at Ingrid bodde i samme retning (jeg er litt sånn ekkel og smug-lytter på andres samtaler av og til). Derfor tilbydde jeg Ingrid å kjøre henne hjem, som en måte å bryte brød på for første gang. Hvilken biltur det ble. Tror vi brukte 40 minutter å komme oss ut av Bergen sentrum, og tror jeg kan med sikkerhet si at Ingrid ble litt skeptisk. Men, vi bor sammen nå, så om skeptisismen ikke har forsvunnet helt, vil jeg tørre å påstå at den har tatt av litt.

Ingrid er fra Skogn i Nord-Trøndelag. Jeg har selv vært der, og jeg syns det er fint der. De snakker litt rart og mange har bart, men ellers er det et estetisk sted.

Ingrid er fin. Hun samler på små kofferter og tekopper, og har mange sko. Hun bruker mer skjørt og kjoler enn bukser, noe jeg er enig i.

Her er et bilde av Ingrid:

Her ser Ingrid ekstremt folkelig ut, og som om hun er på hyttetur hver helg, spiser mye havregrøt (uten sukker, så klart), og har 5 forskjellige lusekofter, i tillegg til 2 mariusgensre nesten lik den hun har på seg.

Men bilder kan være ekstremt misvisende. Hvis en ser nøye på bildet, finnes det både Coca Cola (vanlig, ikke light) og paprikachips på bordet ved siden av Ingrid. Bilder er faktisk tatt på Studentradioens semi-annuale hyttetur, og kvelden før, ja kanskje bare timer før, dette bildet ble tatt var Ingrid i en helt annen sinnsstemning.

Likevel liker jeg Ingrid. Jeg ler ganske mye sammen med Ingrid, gråter neste aldri, og har det generelt fint med Ingrid.

Så det var Ingrid. I morgen vil en annen av mine samboere gå til pers!