tirsdag 3. februar 2009

Slumdog Millionaire

Glemte å skrive anmeldelse av "Slumdog Millionaire" på søndag, for det var en temmelig hektisk dag, så jeg gjør det nuh!

Så "Slumdog Millionaire" på lørdag 31/1-09 sammen med min kjære. Og for en film det var!

Tidenes søteste gutt! Fikk meg til å ville adoptere fra India.

Handlingen befinner seg i India, næmere bestemt Mumbai. Brødrene Jamal og Salim mister moren sin i et sammenstøt mellom hinduer og muslimer, og står plutselig alene i en stor by i et enormt land. De er begge forelska i Latika, men det er stor forskjell i personlighetene til brødrene. Jamal som er yngst er snill, nesten for godtroende og naiv, mens Salim er narsissistisk og egentlig ganske slem.

Dette er et gjennomgående tema i hele filmen. Men grunnen til at filmen heter det den heter er fordi Jamal som ung voksen er med i den indiske versjonen av Vil du bli Millionær?, og er på nest siste spørsmål når programmet er slutt for dagen. Men programelederen mistenker at Jamal jukser, så han gir beskjed til politiet som henter Jamal etter sending og avhører han for juks og fanteri.

Og det er under avhøret at vi får se bakgrunnen og oppveksten til Jamal, og også broren og Latika. Det er også dette som gjør filmen så nydelig som den er. Det er en grunn til at den er nominert til hele 10 Oscars, inkludert Beste Film.
Jeg anbefaler på det aller aller varmeste å se Slumdog Millionaire hvis en liker gode, nydelige og fantastiske filmer!

4 kommentarer:

Ine sa...

Såg an for ett par vege si, likte an ganske godt.
Såg Changeling (dn nye t Angelina) i går - heilt bloody fantastic!!

Trine sa...

Det er derfor eg er saa glad for aa gaa paa ein internasjonal skule med folk fraa 70 nasjonalitetar og der flesteparten er paa stipend som gjer at fattige folk kan kome og. Eg besokte ei veninne som budde i ei straahytte i india i fjor.

hjartesmil sa...

å, eg elskar òg kjærestegensarar!

Silje sa...

Den filmen er skikkelig bra! Likte den veldig godt.