torsdag 27. oktober 2011

Siste BIFF-restane

I går såg eg min siste BIFF-film for i år. Dette var min femte BIFF! Eg har altså byrja på mitt femte år i Bergen, og det er litt crazy å tenkje på!

Uansett, her er ein liten gjennomgong av dei tre siste filmane eg såg på BIFF:

The Guard


Den irske landsbygda utanfor "storbyen" Limerick. Srg. Gerry Boyle (Gleeson, som og splar Madeye i Harry Potter, red.anm) får hendene fulle når FBI agenten Wendell Everett (Cheadle) dukker opp i samanheng med ein stor internasjonal narkosak. Boyle på si side har eit avslappa forhold til lov og rett, og tøyer grensene litt meir enn politimenn me ser i dei fleste filmar.

Eg såg The Guard med Tor, pappa, Marianne, Luna og ein kompis av Luna, og den falt i smak hjå alle! Den er FANTASTISK! Eg lo så eg grein visse stader i filmen, og når eg kikka over på Tor og pappa satt begge to og lo like mykje. Denne filmen kjem på norske kinoar, og då veit de kva de må gjere. Dykk må SJÅ DENNE!

Hot CoffeeHot Coffee er ein HBO Dokumentar om USA sitt rettssystem. Eksempel-saken som blir brukt i byrjinga av filmen er om ei 80 år gammal dame som saksøker McDonalds fordi ho brente seg på kaffien deira. Høyrest kanskje banalt ut, men når ein ser bileta frå brannsåra ho fekk frå kaffien, så er det tydeleg at kaffien var for varm. Uansett, rettssystemet til USA er i byrjinga av å bli like styrt av store selskap som det resten av checks and balances er. Og det er det denne filmen tek opp, ikkje saker der feite folk saksøker McDonalds fordi dei vart tjukke av maten deira.

Filmen er.. OK. Den er interessant, men ekstremt saktegåande. Om ein har ein særinteresse for eller held på med utdanning innan juss er nok denne filmen meir for deg enn den var for meg.

Darwin

Darwin, California. Pop. 35. Ein liten, liten by i ørkenen i Death Valley, California. Fråflytta for lengst, utanom 35 herda innbyggjarar. Det som starta som ein gruveby er no heimen til 35 heilt spesielle individ. Nokon har budd der i 50 år, nokon 1 år, men alle har til felles at dei trengde å kome til ein stad der ingen dømde dei på fortida si. 

Darwin er ein fin film, men den er, som Hot Coffee, litt saktegånde. Menneska er kjempeinteressante, men filmen legg seg sjølv opp til å bli litt keisam med lange stillestånade scener med berre natur og falleferdige hus. Men den er ikkje så, lang, og er på ingen måte dårleg. Berre litt treig. 

Sånn. Det er filmane eg har sett på BIFF i år. Det er ein del til eg hadde lyst til å sjå, men ikkje fekk tid til, men eg fekk i alle fall med meg litt. Når eg går på BIFF så liker eg best å sjå dokumentarar, men fekk med meg eit par spelefilmar og, som eit slags pust i bakken. Gler meg til neste år! 

Bileta er linka

2 kommentarer:

Lillesmurf - Kari sa...

SV: Kult.. Jeg gleder meg :D

line aurora sa...

fem år på biff! det er stort! for min del ville det vært mitt fjerde år, selv om det første kanskje egentlig ikke kan telles, ettersom jeg gikk på fhs langt uti hylkje og bare så én film.

sv: kaaan du ha ment å henge på kafé med noen spesielle, kanskje? kanskje deg? høhø.