torsdag 10. november 2011

iPhone oppdatering

Blogging ja. Var veldig flink ei stund, så fekk eg ikkje kommentarar og då forsvinn motivasjonen (sorry altså, men det er sant). Men så kjem lysten tilbake og eg gir dykk ein liten iPhone oppdatering!

Bileta er tatt med instagram, legg meg til då vel, karinfransisca is the name!
Veronica Maggio konsert med Tor på Ole Bull Scene. Fin konsert, overraskande mange 45+ der.
Akvariet med Helene og mamma. Dei har fått seg haitunell, skummelt! Og krokodillar, apekattar, pingvinar, selar og andre fiskar, så klart.


Okidéen som eg har fått til å leve igjen (kven sa eg ikkje hadde grøne fingrar?) og Säkert! konsert på Kvarteret. Veldig fine svenske (igjen) folk! 

HURRA! Fine Ine fiksa bloggen! yay! 

13 kommentarer:

line aurora sa...

ja, det er helt sant! kommentarer er superviktig. men så er det nå sånn at de fleste bare titter innom og sier seg fornøyd med det. så, prøv heller å se på besøkstallet enn antall folk som kommenterer :)

åh akvariet er fint! pingvinbildet! hihi. jeg skal legge deg til på instagram når jeg kommer meg tilbake til norge. her finnes det ikke sånt som nett på mobil.

aner ikke hvordan du legger bildene ved siden av hverandre, ettersom det er mange år siden jeg brukte blogspot. du kan jo alltids bare legge de sammen i photoshop / paint?

Charlotte sa...

jeg skulle gjerne sett Veronica Maggio live!:)

Anja sa...

Fine bilder, elsker instagram!
For å svare på kommentaren din:


helt enig i at det er utrolig, utrolig bra at høyere utdanning er nesten gratis i Norge, men det at mange ikke tar høyere utdanning er ikke et norsk fenomen, det er sånn i Frankrike og USA for eksempel også. Og den kunnskapen jeg snakker om er akkurat på en måte mer det å verdsette kunnskap, ikke selve kunnskapen i seg selv, så det kan jo være alt fra hvordan man fikser en båtmotor til Newtons 3. lov. Derfor mener jeg at det er noe man har bruk for uansett, og at det derfor bør verdsettes mer i grunnskolen.

Så poenget er ikke at filosofi og / eller realfag er veldig viktig som områder, men at jeg syns verdien av 'allmennkunnskap' hvis man kalle det det, fra grunnskolenivået er for lite i fokus, og verdien av det å kunne tilegne seg kunnskap og vurdere hva som er viktig fra hva som er mindre viktig og gjøre opp singe egne meninger. Det mener nå jeg er egenskaper man får bruk for uansett om man tar høyere utdanning eller ikke. og det gjelder mange andre områder i samfunnet også, media for eksempel (man kan jo virkelig ikke tro alt som sies på TV for eksempel)

Jeg mener jo ikke at problemet ligger hos elevene, uavhengig om de er interesserte og ambisiøse i sine studier eller har planer om å ta yrkesfag - problemet ligger jo i skolesystemet, og i uengasjerte lærere og lite tilpasset undervisning. Så jeg mener på ingen måte å foreslå noe slags løsning, det er bare et problem jeg mener med fordel kunne debatteres mer, dette med det norske skolesystemet.

line aurora sa...

sv: haha, nå skrev du et ord som de bruker veldig mye her nede; eeeeh. lurt av tor å ønske seg noe du kan lurebruke masse, da ;) er det ikke litt mer man kan gjøre på en ipad enn på kindle, tro? eller så er det bare jeg som har fått det for meg. MEN ÅH katt! heldiggrisen! hvilken katt og hva skal den hete?

eirin sa...

fine bilder! tenk at jeg aldri har vært i bergen, det er litt for dårlig.
og tusen tusen takk for lakris, den har kommet utrolig godt med! vil gjerne fortsette ja, vil du ha fler makroner eller noe annet?^^

motionocean sa...

Ja, kommentarer bestemmer ofte blogglysten... Men så får man legge det på ei vekt sammen med lesertallet, tanken bak de kommentarene man faktisk får, og følelsen av å ha delt noen tanker :))
Fisker, hihi!

Helene sa...

virker kjekt med familiebesøk! :) har selv nett sendt hjem mamma og pappa etter helgebesøk hjemmefra...

:)

SV: jeg er i byen til nyttår ja! kommer flyvende fra oslo 30. des!

tinekatrine sa...

sv: grunnen til at det fins så mange kuer er fordi vi avler opp så mange, så å si at vi redder miljøet ved å spise kuer blir jo litt feil. vi hogger ned regnskogen og bruker opp grunnvannet fra fattige land for at kuene skal klare seg, så å si at fattige land får det verre hvis vi slutter å spise kjøtt forstår jeg heller ikke... vi mate kuene med nok mat til å stoppe hungersnøden.

tinekatrine sa...

sv: jeg vet svaret mitt ikke var noe bra, beklager for det. hadde nettopp stått opp og følte meg skikkelig dårlig, så jeg skulle ventet.

det er veldig urealistisk at alle blir veganere over natta, men greit: kuene (og alle andre domestikerte dyr) ville ikke klart seg i det fri av flere grunner - de har mistet de fleste instinkter som får dem til å passe seg for rovdyr og slikt, og kroppene demmes er så ødelagt at de ikke klarer å løpe og hoppe sånn som de skal. de fleste klarer ikke en gang å formere seg selv - den eneste grunnen til at det er så mange kuer er fordi det er så stor etterspørsel etter kroppene demmes, så vi gjør dem gravide gang på gang for å få nok. for så å ta ungene fra mødrene. hva skulle vi gjort med dem hvis alle sluttet å spise kjøtt? vel, det ville jo blitt et dilemma der og da, men siden det ikke er en naturlig rase ville den nok død ut. jeg hadde stemt for å gi dem et best mulig liv til de døde naturlig (at det da ville blitt fler av dem er ikke så sannsynlig da, som nevnt, mange ikke lenger klarer å formere seg naturlig). noen av de mest ødelagte hadde sikkert hatt best av å bli avlivet, men det er jo noe man måtte sett ann for hvert individ.

og ja, det er ikke bare kjøttindisutrien som er fæl, absolutt ikke. derfor er det så bra at det fins økologiske ting og fairtrade produkter. feks soyabønner, jeg unngår å kjøpe dem som kommer fra der regnskogen er blitt kuttet ned. (men nå blir jo mesteparten av de soyabønnene brukt til å mate dyr med, så hvis dyrene forsvant ville den produksjonen minket veldig også!). kua forurenser også mer enn transporten, så vi ville vunnet på å fjerne kua og heller importere litt mer grønntfor (husk at man ikke trenger å spise like mye mengder grønnsaker som kjøtt for å bli mett!).

jeg tolket "kyr fis ut (literally) gassar som øydelegg ozonlaget" som at det da var bedre å slakte og spise den, for miljøets skyld, så beklager igjen hvis jeg missforsto (jeg må virkelig lære meg å ikke skrive ting rett etter jeg har våknet).

alt med måte følger jeg også, da ikke bare med mat. man trenger ikke å kjøpe noe klær hver eneste uke, nye klær til hver eneste sesong. klesproduksjonen belaster jo miljøet veldig mye, så derfor begrenser jeg den veldig.

uansett, det å være veganer mye bedre for miljøet (og helsa og dyrene) enn noe annet valg.

tinekatrine sa...

adressa ligger i menyen på bloggen :)

tine katrine rønningsen
hansteensgate 5A
0253 Oslo

Åshild sa...

Så heldig du er som har sett Veronica Maggio og Säkert! To fine svenske damer som lager herlig musikk :-) Lagt deg til på instagram!

Anja sa...

Sv: jepp, kalenderen kommer med alle macer, det er iCal! det bildet på bloggen min er dog fra fullskjermsmoduset. jeg har alltid ical oppe i fullskjermsmodus (da må man ha os x lion) for da kan jeg bare 'swipe' til venstre på trackpaden også voila er kalenderen der:)

Cecilie sa...

du vett hvertfall å kosa deg :) <3 ska bli flinkere te å kommentera, lese bloggen din, men så glemme eg å kommentera,unnskyld! :(