fredag 30. oktober 2009

Hatt bedre fredager

Arg. Hvorfor? Hvorfor må jeg skrive dumme oppgaver for å være voksen? Oppgaver plager meg, henger over meg som en irriterende, sosialt tilbakestående ånnas, for å si det på godt rogalandsk. ARG!

Sånn, da var det unnagjort. På onsdag så jeg to filmer på siste dagen til BIFF (Bergen Internasjonale Filmfestival, red.am). Den ene var den nye filmen til Coen-brødrene. "A Serious Man" het den. Ganske kjedelig og langtrukket film om en jødisk fyr som var helt ubrukelig. Kunne ikke bestemme seg for noen ting, han var bare irriterende. Skal inrømme at jeg klukklo litt innimellom, men alt for intetsigende film for meg. I tillegg var de 8 første minuttene på jiddish, en slags tysk-hebraisk dialekt. Det var ikke tekst, siden filmen er spanking brand new, og kom uten teksting i det hele tatt. Fant heller aldri ut hva de første åtte minuttene hadde med resten av filmen å gjøre. Mystisk.Etter "A Serious Man" så vi "Harry Brown". Filmen handler om pensjonisten Harry som mister kona si pga sykdom. Han bor i et meget lugubert strøk av en storby i England (aldri presisert hvilke, men jeg gjetter London eller Liverpool), og gatene er regjerte av ungdommer som finner glede i å plage andre, selge og ta sterke narkotikum og diverse annet faenskap. Når Harrys bestevenn blir stukket ihel av en ungdomsgjeng, må Harry ta saken i egne hender. Med sin fortid i Marinen tar han opp kampen mot ungdommene, med særs store konsekvenser. Dette er kanskje den mest ubehagelige filmen jeg har sett siden "City of God". Den er trist, bevegende og rett og slett kvalmende noen steder i filmen. Med Michael Cane som Harry Brown, og Emily Mortimer som en politikvinne, er rollelisten av særs høy kvalitet. Filmen er bra. Veldig bra. Men ikke se den hvis du ikke tåler å se ubehagelige scener. Da er ikke dette filmen for deg, absolutt ikke.I går var jeg på trening i 90 minutter, pluss frisbeegolf i to timer. Tor har lovd å øve frisbeegolf med meg, jeg er ikke så flink til å kaste langt. Men gøy var det! Bør prøves hvis du bor i nærheten av en bane. I Bergen ligger banen i Fyllingsdalen, rundt det vannet som ligger ved Fyllingsdalen kirke. Banen går rundt overalt der.

I dag har jeg bare sittet med den hersens oppgaven. I kveld skal jeg absolutt ingenting, bare slappe av med min kjære.

Avslutter det hele med en sang som går på repeat hos meg nå. Fine Regina Spektor med The Calculation.

3 kommentarer:

Silje sa...

Hadde lyst å bare slappe av med teg ikveld jeg også, men tjohei, det kom besøk, og de vorser :|

Silje sa...

sv: Om pilates og yoga er likt... hmm. nei. Jeg syns ikke det er så veldig likt. Forskjellig pusteteknikk, og forskjellige øvelser. Jeg personlig liker yoga best:-) Du bør absolutt teste det ut!

Silje sa...

Du er DRITHELDIG!! Teg har også ugress hår, som er (helt seriøst) 4 ganger tykkere enn mitt. Han har så mye hår at det er helt ubegripelig! hehe.