mandag 18. mai 2009

Melodi Grand Prix, eller populært kalt Eurovision

Jeg innrømmer det gjerne. Jeg er Grand Prix hore så til de grader. Jeg elsker hele konseptet, jeg lever meg inn uten like, og jeg digger at det er så utrolig harry! Derfor vil jeg glede dere med MIN vurdering av alle sangene i finalen.
Jeg bruker vurdering fra 1-7, så 8, 10 og 12. Så alle får i alle fall poeng fra meg!

Trykk på landene for å høre sangene (lover ikke kvalitet, men sangene er det i alle fall!)

Flag of LithuaniaLitauen: Denne sangen er så kjedelig at jeg nesten mistet troen på GP! Nå vet vi i alle fall hvordan Alicia Keys' hvite, litauske halvbror ser ut! Får pluss for modulasjon, derfor får Sasha Son 2 poeng fra meg.

Flag of IsraelIsrael: Ah, la oss prøve å vise at vi absolutt ikke vil lage krig i verden, og ha en Israelsk/Palestinsk sang på både hebraisk og arabisk. Det vil vel ikke slå feil? Jo, det slår feil når sangen er så gørr kjedelig at det nesten er vondt. Får pluss for vindmaskin og at begge to faktisk synger reint. 3 poeng.

Flag of FranceFrankrike: En fransk kjendis som synger på Edith Piaf-vis? Aldri suksess, utenom når det faktisk ER Edith Piaf som synger. De kom på 8 plass, noe som forundrer meg, siden sangen er rip off.com. Pluss for dans på slutten. 2 poeng.

Flag of SwedenSverige: Liker denne sangen jeg! Catchy pop-opera, sunget av en dame en lett kunne tatt for å være Drag Queen. Da hadde det jo vært enda bedre! Vindmasking, fin kjole og gjennomført tema. Minus for gørrkjedelige kostymer til danserne. 8 poeng.

Flag of CroatiaKroatsia: Arg, hvorfor kom disse videre? Dette var BARE hyling, nesten ikke tekst (så vidt jeg vet, men jeg kan jo ikke språket. Men for min del hørtes det bare ut som hyling). De skal få pluss for at begge ser bra ut, og at dama bare plutselig kom frem. 2 poeng.

Flag of PortugalPortugal: Søtt! Veldig, übersøtt barneteve aktig. Men jeg er en sucker for slikt. Portugisisk høres kjempemorsomt ut, og dama er jovial og folkelig. 5 poeng.

Flag of IcelandIsland: Grei nok sang, grei nok dame, greit nok sceneshow. Men stakkars backup-sangerne, de fikk jo så sinnsykt stygge kjoler i forhold til Yohanna selv. Ikke bra. Vet ikke helt om jeg syns denne fortjente 2. plassen, men ok, det Europeiske folk har talt. Jeg gir det 7 poeng.

Flag of GreeceHellas: Sakis Rouvas. Fyren er sikkert 40 år, om ikke mer, men kler seg som en 19åring. Jeg blir flau på hans vegne. Harry dansing er det også, masse underlivsbevegelser og diverse. Fyren skal få pluss for den fancy "boksen" han har på scenen, som i slutten løfter han opp i en Lion King-type stilling (forholdsvis etter at han har rakna den allerede minimale T-skjorta si) og avslører et gresk flagg inni det hele. Fancy. Men det sjarmerer meg ikke helt, for sangen er teit. 4 poeng.

Flag of ArmeniaArmenia: Ooh, "Jan Jan"-sangen! Denne likte jeg! Etnisk blanda med nymotens pop, what more to ask? De tapte seg forholdsvis med å bare sitte/stå oppå en boks, og at de hadde nesten liker kostymer som danserne. Må jo skille seg litt ut da! Men sangen er catchy! 8 poeng.

Flag of RussiaRussland: Hva tenkte de på? "Vi tar en hyledame, har masse store bilder av henne som sceneshow, men vi gjør henne eldre etterhvert som sangen går! Kjempeidè!". Nei. Jeg ble rett og slett litt ekla ut av hele greia. Og oppå det hele står dama og skriker etter moren sin som en og annen femåring på IKEA. Djises. 1 poeng.

Flag of AzerbaijanAserbajdsjan: JESS! Denne sangen er så herlig! "Allways on my mind, always in my heaaaaaart"! Catchy som hvite slengbukser på '90-tallet og fantastisk herlig! Fyren som synger er litt småstygg, men de veier opp, og får masse plusspoeng, for nydelig dame. I tillegg har de vindmaskin OPPÅ scenen, og når vindmaskin i seg selv er et pluss er i alle fall dette det! Litt minus for at dama bare har gulltights på det ene beinet, men ikke nok minus til at de ikke får 12 poeng!

Flag of Bosnia & HerzegovinaBosnia og Hercegovina: Kjedelig Sovjet-propaganda. Danserne er CREEPY og fyren synger rart. Hvordan dette i det hele tatt lå an til å være favoritter er meg uforståelig. 1 poeng.

Flag of MoldovaMoldova: Dette er herlig sang dette! Dama har fantastisk kostyme, og ikke minst flotte dansere! Landet er så fattig at hun måtte betale opphold og reise selv, men fikk det dekket av staten hvis hun klarte å komme til finalen. Og det gjorde Regina så klart! "Hora din Moldova" er supercatchy og veldig etnisk. Elsker det! 12 poeng!

Flag of MaltaMalta: Stakkars Ciara, prøver seg for 3 gang i GP. Hun synger klokkerent, men autotune'en ødelegger for henne. Nydelig sang, og ufortjent lav plassering. 10 poeng fra meg.

Flag of EstoniaEstland: Ett ord: kjedelig. Nei forresten, pluss på ukariskmatisk. Hun står med en fiolin gjennom hele sangen, men en ser aldri at hun spiller på den. Nei, dette var kjedelig dere. Skal få pluss for fin kjole, og derfor 2 poeng.

Flag of DenmarkDanmark: "Hva med at vi får Ronan Keating til å skrive sangen for oss, så får vi en dansk fyr som ligner på Ronan Keating og synger som Ronan Keating til å fremføre det?". For slik var det. Fyren som synger står i en abnormal stilling og lirer av seg boybandsetning etter boybandsetning. Uff da Danmark, Olsen Brothers snur seg i senga på gamlehjemmet for dette! 2 poeng.

Flag of GermanyTyskland: Jeg ler litt av denne sangen. Den er grei nok i seg selv, catchy og slik ("Miss Kiss Kiss Bang" er jo alltid en tittel-slager), men hvorfor gi fyren sølvtights, og hvorfor betale Dita Von Teese for å opptre på GP?! Virker som de har presset så mye de bare kan inni sceneshowet for å tjene poeng på det. Men det funka ikke så bra, gjorde det vel, Tyskland? 4 poeng fra meg.

Flag of TurkeyTyrkia: What, 4. plass til dette mølet? HØRT DET FØR! Kjedelig, platt og spiller på det eneste hun har - sex appeal. Nei takk, æ kjøre æ! 1 poeng.

Flag of AlbaniaAlbania: Sinnsykt catchy sang, og talentfull jente! Yngst i showet, men fy søren for en stemme! Personlig forstår jeg ikke greia med den helblå danseren som ser ut som noe fra Watchmen, men ok. Elsker kjolen hennes, og klokkeklar stemme! 12 poeng.

Flag of NorwayNorge: Så var det Rybaken da. Syns han sang litt uklart på visse steder, men sangen er jo fantastisk! Er litt lei den nå, men forstår at den appelerte til pretty much alle landene, og når en får 12 poeng fra første land, så er ikke veien til seier lang. Hurra for Norge, velfortjent seier! 12 poeng fra meg også!

Flag of UkraineUkraina: Hvem ga denne dama løyve om å opptre på noen som helst måte? Sangen, og sangeren for den saks skyld, er så usaklig at det er flaut. Heite dansere har hun, men det er det eneste også! Masette og kleint - utfør midtlivskrisa på en annen måte enn på GP! 1 poeng.

Flag of RomaniaRomania: "Balkan girls like to party like somebody like everbody like nobody"? Hva BETYR dette? Denne sangen gir meg ingenting, utenom forståelse for hvorfor de ikke er så stødige i engelsk i Romania. 2 poeng.

Flag of United KingdomStorbritannia: Andrew Lloyd Webber, hva tenkte du på når du lot lillesøstera til Whitney Huston fremføre sangen din? Kjedelig! Og dama har alt for kort kjole. Skulle hun spilt på noe, kunne det i det minste vært at hun hadde pen og lang kjole. Men neida, lårkort. Jøssenavn, ikke rart det er lenge siden the Great Britain var så great i GP. 3 poeng.

Flag of FinlandFinland: Whaaaaaaat?! Hvem stemte DETTE frem til finalen? HARRY! Flammekaster danserne med stygge rave-gensre i bakgrunnen, 3 damer som hyler om hverandre og en fyr som ser ut som et heroinvrak på tredje dagen, hva skjer med verden? 1 poeng!

Flag of SpainSpania: Sorry, denne sangen husker jeg ikke. Utenom at den ligna på Tyrkia sin sang, men at dama var blond i stede. 0 poeng?


Tror dette var min lengste post noensinne, men gøy var det i alle fall! Andre høydepunkt i GP var at fjorårets vinner fucka opp entrèen sin (litt flaut, veldig morsomt), at Synnøve Svabø kom med usaklige utsagn og kakla i et bankende, og at de for en gangs skyld hadde bytta ut de creepy programlederne som var i semi-finalene.

Sorry til alle dere som ikke er fan av Grand Prix, men jeg elsker det! Og Norge var en verdig vinner!

3 kommentarer:

Ine sa...

Heia Alexander! So cute! Viss du går inn på YouTube kan du se an spela/synga I'm yours å bruga fiolinen som gitar... :P

Marianne sa...

Noge av teksten t han dansken har eg hørt at Hanna Montana synge :P

Hu Synnøve babbla HELA TIÅ!!! Til og med når norge gav stemma! Då snakte hu om at puppene hennas e så små at hu må stappa tennissokka oppi BH-en! HOLD KJEFT liksom!:P

miss_solvor sa...

Haha kjempe bra dette innlegget Karin! Digge måden du beskrive kvær sang på, du får dæ pigede sagt! :p

Håbe du hadde enn fine 17 mai feiring! :)

kOOZ!