onsdag 24. november 2010

A muffin (or, in North America, English muffin) is a small, round, flat type of yeast-leavened bread almost always dusted with cornmeal

I dag har eg vore på seierslunsj (som eg sa) og hadde BLT. Den var sjukt god. Og så har eg baka English Muffins (eller berre muffins, som dei faktisk seier i England). Dei er fantastisk gode!

Namnam! Dei får den fine gulfargen frå cornmealen, som då er maismjøl (og som kostar 45 kroner for to kilo i eksotisk mat-butikken over gata. Kva anna kan eg laga av cornmeal?). Men det vart nok ei stund til eg lagar desse igjen (sjølv om dei ikkje er særs usunne, berre 25 gram sukker og 50 gram matolje i, og eg brukte kaldpressa rapsolje som ikkje er usunt i det heile) fordi dei tek UTRULEG lang tid å lage! Fyrst skal ein heve deigen i ein halvtime. Så skal ein skjære av rundingar og så heve dei i ein halvtime i ovnen på sånn ca 40 grader, så skal dei steikast i steikepanna i ti minutt på kvar side! DET gadd ikkje eg, når eg hadde tjuge muffinsar og berre plass til fire om gongen. Så eg steikte dei i steikepanna til dei fekk gyldne overflater, så stappa eg dei på eit steikebrett og steika dei på 190 grader på fem minutt på kvar side. Dei vart perfekte! Visst du vil ha oppskrifta så finn du den HER, men les kommentarane, slik eg gjorde. Så modifiserte eg sånn som var best for meg =)

No skal eg lese meir om Botsfengselet og historia om det, og kva rolle det hadde i rettspsykiatrien. Hurra! Så mens eg les om deprimerande ting kan jo dykk høyre på ein kjempefin song som går på repeat hos meg!Säkert - Vi kommer at dö samtidig
Finaste, finaste songen!

6 kommentarer:

Antonia sa...

Dina muffins ser jättebra ut! Påminner de om scones eller?
PS. Jag bara älskar din header! Så fin, får mig att längta till sommaren=)

Helene sa...

Namm, det så godt ut! Rart at muffinsene våre og muffinsene i england skal være så ulike ;P hehe..
SV: det er sant!!! :) takk for oppmuntringen. så får du ha lykke til med oppgaven :D:D

Trine and Craig sa...

De såg goe ud! :)

line aurora sa...

de må jeg prøve å lage! de så rare og gode ut! men det får bli på en søndag. neste søndag.

sv: du får kjøpe noen superbillige julekuler på ikea for å lage litt jul, da vel! koster nesten ingenting. og heng dem opp i vinduet. det blir styggfint, men man får da julefølelse av det :)

line aurora sa...

oi, trodde jeg hadde kommentert her, men tydeligvis ikke?

jaja!

skulle iallfall si at det må jeg prøve :)

sjokoladen smaker ganske dritt/plast, så joda, jeg er litt stolt, haha.

Cecilie sa...

NAAM!