onsdag 27. oktober 2010

Fin-veke

Til no har denne veka vore fin, med BIFF (Bergen Internasjonale Filmfestival) gåande. Men det aller finaste var det kjærasten som stod for.

Han hadde nemleg i all hemmelegheit kjøpt denne boka til meg!

Earth - A Visitor's Guide to the Human Race. Folka bak The Daily Show, og så klart John Stewart. Fine, fine boka! 

Tilbake til BIFF. Me har sett The Town, Oceans (som forøvrig er den finaste naturfilmen eg nokon gong har sett), og i dag såg me den finaste finaste FINASTE franske filmen; Pinnsvinets Hemmelighet. Hurra så fin den var! Handlar om Paloma på 11 år som har bestemt seg for å ta livet av seg på 12 års dagen sin. Høyres trist ut? Det hadde kanskje vore megatrist, hadde det ikkje vore for at Paloma er den mest intelligente 11 åringen eg har sett. I filmen ho vart kjent med folk i bygget ho bur i mens ho lagar ein film fram til dagane ho skal dø. Det er gjennom mykje av denne filminga me får inntrykka i filmen frå. Det er ein nydeleg film om vener, livet og korleis folk ofte er annleis enn dei ser ut.
Sjå den!! (Anbefalar sjølvklart òg dei to andre filmane, sjølv om Oceans ikkje er satt opp til å gå på norske kinoar, og det må det gjerast noko med!). 

I kveld skal me se ein siste BIFF film, nemleg Waiting for Superman, ein dokumentarfilm om det amerikanske skulesystemet.

3 kommentarer:

line aurora sa...

jeg tenkte også å se pinnsvinet! men så fant vi vel ut at vi ikke har så masse penger. så da ble det bare to filmer på biff i år. men jeg får notere den bak øret og se den om litt.

sv: ja! det er et trekk :) kjøpte det på laredoute i sommer. kosta ikke så altfor mye, heller. omkring 1000. mye flottere enn fargen på sofaen vår, iallfall. den er i en rar grønnfarge.

Silje Silje sa...

sv: Nei da blir det litt vanskelig å ha katt ja. Samme greia hos oss også, vi bor sånn til at det ikke er trygt å ha katten ute. Men som Krisehjem skal kattene være inne, så da ordnet det seg :-)

Ulrikke sa...

Åh, så utrolig søt og fin bloggen din er! Elsker at du skriver på nynorsk og poster fine puse-bilder!