mandag 2. april 2012

London

Æsj, eg skulle jo vere sånn flinkisbloggar med to innlegg kvar dag med masse bilete. HAHA! Neida, men eg har vore dårleg no. London er jo over ei veke sidan! Så no kjem eit lite bildedryss (obs, mykje er av mat!)

   
På mandagen traska me litt rundt i byn, åt pasta og Tor kjøpte sko. På kvelden var me på Zach Braff (jepp, han frå Scrubs) sitt teaterstykke "All new people" Det var bra, men me var glade me betalte halv pris for billettane, for det var ikkje bra. Tysdag var me på Victoria & Albert Museum, Natural History Museum, Harrods og Covent Garden på dagen (ja, det vart litt shopping).

Pad thai til lunsj på tysdag. Nam nam. 

Tysdag kveld var eg og kjekkasen på Dinner by Heston (Blumenthal). Fancy, svær restaurant med kjempegod mat.

   
Forretten min var "chicken oysters" med kamskjell og diverse salat. Hovudretten var langsteikt biff med babygrønsaker og "mashed potatoes". Tor hadde "meatfruit" til forrett, som er ein av Heston sine "spesialitetar". Eg likte det ikkje så godt, det er kyllinglever inni ein mandaringele, liksom. Eh. Men Tor likte det. 

Dessert på Dinner. "Chocolate bar" med ingefæris. Spesielt, men veldig godt. Etter Dinner gjekk me til Soho og satt på ein bar der ei lita stund før me tok turen tilbake til hotellrommet etter ein lang dag. 

Så kom onsdag, og dagen me skulle ete lunsj her:


(Bilete er frå desserten, but whatever!) Me kosa oss heilt storveis hjå Gordon Ramsay. Enormt god mat, intim atmosfære, og me vart skikkelig oppvarta. Maitre'd Jean-Claude Breton gjorde ein fantastisk jobb og me vart nesten utskjemde (og det var han som tok bileta, hehe). 

Forretten min var svin, med scampi og diverse grønsaker (neper hovudsaklig) og asiatiske urter. Hovudretten var ENORMT god, det var kylling stuffa med foie gras og spinat, lagt lagvis med noko bakverk og babyspinat, med ein knallgod saus. (Fy, det var dridgodt!) 


Til dessert hadde eg fritert banan saman med ein peanøttis og noko banangreier inni det "røyret", og sjølvklart sjokoladen. 

Og check it, me fekk sjå kjøkenet og helse på hovudkokken der (ikkje Gordon sjølv, uheldigvis), men hans next in command, Clare Smyth. Etter denne euforiske matopplevinga satt me oss på ein uterestaurant og drakk raudvin og las bøker. 

På kvelden gjekk me rundt og kikka  i nabolaget, åt middag på ein libanesisk restaurant og slappa av. 


Torsdag var heimereisedag. Me sjekka ut av hotellet og gjekk til tuben for å kome oss til British Museum. Der såg me på greske skulpturar, egyptiske mumiar og romerske myntar, før me igjen tok oss til Covent Garden for å ete lunsj. Valet falt på indisk.


Forretten min var ein "cruchy salad" og hovudretten "butter chicken". Nam nam!


Sitronsorbet til dessert (ikkje så veldig indisk), og restauranten hadde fin pynt opp under taket.

Eg elskar London, og eg elska det enno meir når det var berre meg og Tor. Hadde det kjempefint, og eg gler meg til me skal tilbake. Då skal me garantert på Gordon Ramsay igjen, men til middag den gongen (må berre spare litt fyrst, hehe). Åh, London! 

3 kommentarer:

Kathleen sa...

Ingefæris, det virker spesielt. Men en gang spiste jeg timian- og sitronis, og det var veldig godt!

Line Aurora sa...

Flotte kjæresteparet! Maten kan jeg ikke si stort om, ettersom jeg ikke er så glad i kjøtt, men dessertene! NAM. Det der må da ha vært tidenes matreise? Og blomster, åh. Så fin tur, ut i fra bildene å dømme! Hadde dog ikke trodd dette skulle bli en puppeblogg, da. Høhø.

Matilde sa...

Det såg kjekt ut, eg har vore på den indiske restauranten med dukker i taket :) London er best!