torsdag 16. september 2010

Cowboy Kaviar

Forma er på bedringens veg, men eg gjer ikkje noko spesielt spanande for tida, så derfor tenkte eg at eg i staden skal dele ei heilt fantastisk oppskrift med dykk!

Cowboy Kaviar er ein slags dipp som ein et saman med tortillachips (helst dei runde, dei trekanta er for salte). Ok, så her har de kva som skal oppi:

Til dressingen:
♥ Rødvinseddik
♥ Tabasco
♥ Matolje (eg bruker raps, den har ingen smak)
♥ Kvitlauk
♥ Salt og peppar

Resten:
♥ Avokado (to mellomstore)
♥ Tomatar (2-3 stk, spørs på storleiken, eg plar bruke 3 store, fordi eg likar tomat)
♥ Vårlauk (ein stilk plar vere nok, men likar du lauksmak så kuttar du sjølvklart opp to stk)
♥ Mais (ein boks, ikkje billegmais, men "gourmet" mais, den er fastare og betre)
♥ Svart-auge bøner ("black eyed beans" på engelsk, finn det i eksotisk-mat butikkar, den posen eg kjøpte kosta 15 kr og held til fire oppskrifter av Cowboy Kaviar)
♥ Fersk koriander

På forhand:
♥ Ein må legge bønene i blaut ca ein dag før ein skal lage Cowboy Kaviar. Hiv alle bønene i ein bolle, hell vatn oppi slik at det dekkar ein cm over der bønene ligg. Tilsett meir vatn ettersom bønene sug i seg det som er.
♥ Etter at dei har blautgjort seg i fleire timar, skal dei kokast. Kok alle på ein gong i ei stor gryte i 20 minutt.
♥ Skyl dei med kaldt vatn når dei er ferdig kokt. Kan stå i kjøleskåp til du skal lage Cowboy Kaviar. Del i fire like store deler, og frys ned dei tre delene du ikkje skal bruke. Held seg godt i frysaren =)

Slik gjer du:
♥ Finn ein ganske stor bolle. Tilsett ca 3-4 spise-skeier rødvinseddik, 1-2 ss olje og 1 ss tabasco. Kutt opp to fedd kvitlauk veldig smått (kan godt raspe det oppi visst du har sånn fancy raspe) og tilsett til dressinga. Tilsett rikeleg med peppar og litt salt (treng ikkje mykje salt). Visst du vil ha ein sterkare smak, tilsett du meir tabasco og rødvinseddik.
♥ Skrell, ta ut steinen og kutt opp avokadoane i biter. Ganske smått men ikkje så små at dei nesten er ingenting. Skal vere ca 1cm store biter.
♥ Tilsett avokadoane i dressingen. Hvis du har, sprøyt litt sitron eller lime på, då held avokadoen seg betre. Bland godt med dressingen.
♥ Kutt opp tomatane i ca like store biter som avokadoane. Tilsett blandinga.
♥ Kutt opp vårlauken, alt skal brukast, utenom tuppen som har alle dei der røtene på seg. Det skal ikkje vere tjukke ringar, ganske så slanke lauk-ringar.
♥ Tilsett ein boks med mais.
♥ Tilsett bønene.
♥ Til slutt hakkar ein opp rikesleg med koriander, minst ei hand full, helst meir. Tilsett
♥ Bland alt saman, slik at alle kompisane oppi får litt dressing på seg, og litt koriander.

♥ Kan godt stå i kjøleskåpet før servering.  Server med chips, og nyt! Dette er ein sunn og god dipp, med masse smak!

Cowboy Caviar
Bilete har eg lånt av ei nettside, det skal sjå ca sånn ut, berre at mi oppskrift gir meir dipp.

1 kommentar:

Helene sa...

Spennende! :) Det er mange av ingrediensene her som jeg ikke liker da... hehe.. såååå... jeg tror kanskje jeg holder meg til gode gamle taco ;) hehe..
SV:takk! :) Nam, eplepai hørtes godt ut! :) Ihvertfall nå som det er så gode epler i butikkene.