tirsdag 27. april 2010

Reisedagbok fra Roadtrip med Tor - del 3

Da var vi komme til siste dag i Las Vegas, og turen videre til Napa Valley, og så hjem til Eugene. 

Dag 6, Onsdag 31. Mars - Siste dag i Vegas
Litt vemodig at dette ble vår siste dag i Vegas, men en gang må en da forlate Sin City (hvis ikke kan ting fort gå skeis). Vi sov lenge, noe som var deilig etter en lang kveld dagen før. Dagen i dag ville vi tilbringe ved å utforske resten av the Strip (som er ganske lang, Cœsars ligger ca midt i midten), og de hotellene vi ikke hadde fått se enda. Tor hadde veldig lyst til å gå til the Venetian, så da gjorde vi det.

The Venetian har en svær replika av Venezia inni, med gondoler på vannet og hele pakka. Vi satte oss ned ved en bar under happy hour og drakk hver vår drink, før vi gikk videre til neste hotell. Det var Wynn, som visstnok skal være et av de mest fancy hotellene. Fint var det i alle fall!

 
En snill dame tok bilde av oss inne på Wynn. Det vi står foran var en slags "oase" midt i casinoet, og det var flere slike inne på hotellet. Jeg ble veldig fascinert.

Det fineste av alt, syns jeg i alle fall, var disse parasollene som hang opp ned rundt om på hotellet!

Vi gikk litt rundt og kikket videre, før det var tid for å stikke til restauranten vi hadde booket bord hos, Herbs & Rye, het den. Lå langt utenfor the Strip, og drosjesjåføren visste ikke hvor der var, men vi fant nå frem til slutt. Restauranten var helt ok, fint dekor, men dodgy på utsiden (ingen vinduer og en pitteliten inngangsdør). Billig og greit siden vi var der under happy hour, og vi gikk ikke derfra sultne. Tok taxi tilbake til Cœsars, med tidenes drosjesåfør som hadde jobbet i Vegas når "the boys" som han kalte de (mafiaen) styrte byen. Han syns alt var mye bedre da, uten all den "corporate crap"en.

Slitne etter en lang dag tok vi oss nok et boblebad, før vi slappet av på hotellrommet. Lang kjøredag foran oss neste morgen, det skal være sikkert og visst.

Dag 7, Torsdag 1. April - On the road to Napa Valley
Stod opp klokka 7 for å være på veien til klokka var ca 8. Fikk bilen tilbake fra Valet'en (sånn der en ser i alle filmene, vet dere. Mann i uniform som kjører bort og parkerer bilen din, for så å komme tilbake med den når du sjekker ut av hotellet) og tilbake på veien bar det. Vi kjørte først nordover mot Reno, før vi tok av mot Napa. Det vi ikke visst var at veien ville gå fra dette..

.. til dette...

... på ikke så veldig lang tid! Ble litt nervøse når vi så snødekkte fjell, og forstod at der skulle vi kjøre over, men heldigvis var det godt brøyta og veiene var OK å kjøre på. Kjørte til og med forbi Little Norway på veien ned! 
Etter dette var det forholdsvis rett frem med innslag av svinger frem til Napa Valley. Vi fant oss fort et hotell i Napa, helt grei standard med varm frokost inkludert for ca $90. La oss forholdsvis tidlig etter en lang dag på veiene!

Dag 8, Fredag 2. April - Vingårder og turen hjem til Eugene
Denne dagen fikk vi i oss en god frokost på hotellet, før vi kjørte videre for å kikke på "Wine Country", og besøke en vingård vi hadde sett oss ut. Napa er helt utrolig nydelig, men den dagen bestemte værgudene seg for å være grinete, med småregn hele dagen. Det satte likevel ikke en stopper for oss!

Hele veien i Napa så ca slik ut, med vinranker så lang øyet kunne se!

Etter ca en halvtimes/førti minutters kjøretur, kom vi til "vår" vingård, nemlig..

... Castello di Amorosa!

Hele vingården er, som navnet kanskje avslører, et slott! En fyr, fikk ikke med meg navnet, ønsket å bygge et "autentisk" italiensk slott i Napa Valley. Slottet har 30 års jubileum i år, men ser faktisk nokså ekte ut!

Det var så klart mye større enn dette, men her er i alle fall inngangsdøra.

Vi smakte på fem forskjellige viner hver, og bestemte oss for å kjøpe noen flasker av de vi likte =). Anbefales virkelig hvis du først er i Napa Valley, om en bare for å si at du har vært i et "amerikansk" slott, hehe. Vi kjøpte bare vinsmaking, men det gikk også an å få guidet tur gjennom hele slottet.

Litt av Castello di Amorosas hage. Nydelig!

Men, en gang måtte vi videre, vi hadde jo som mål å komme frem til Eugene i løpet av kvelden. Da var det bare å "hit the road" igjen. Vi bestemte oss fort for at vi ville kjøre kystruten hjem. Det tok noen ekstra timer, men fy søren så verdt det!

Litt av hva vi så ved å kjøre ved kysten. Det var i tillegg gøy (syns i alle fall jeg) å kjøre ned bakker med masse svinger, hihi.
Må jo ta litt bilder av oss selv også, selv om naturen er dritfin :P

Det som er gøy med å kjøre bil i USA er at du aldri vet hva du kommer over. Etter å ha kjørt i Redwood skogen en stund, kom vi til dette treet:
World Famous (ALT er forresten World Famous i USA) Chandelier Drive Thru Tree. Helt crazy, og helt megasvært! Her ser du meg til høyret i bildet, ble ganske lamslått over hvor store Redwood trærne faktisk er!

Vi betalte jo faktisk $5 for å kjøre gjennom treet selv, så da gjorde vi det! Så litt trang ut, men vår lette lille Ford Focus klarte det lett! Best bud GPS var også med. Han ble litt sint på oss siden vi kjørte av ruta hans for å kjøre gjennom treet, men jeg tror han likte det litt også.

Så kjørte vi videre, og kom ikke hjem til Eugene før klokka var slagen 23 og vel så det. Da hadde vi kjørt gjennom små-regn, sol, sludd, masse regn og snø. Været ved nord-vest kysten av USA = CRAZY.

Dette var noe av det siste vi så av kysten i USA. Nydelig tur, anbefales på det varmeste

Det var det for roadtripen. Vi hadde en knalltur, og det gav mersmak på en enda større og heftigere roadtrip i Nord-Amerika. Fra nå av vil jeg blogge som vanlig, og i morgen har jeg et innlegg på gang om diverse utflukter jeg og samboerene mine har vært på =) Stay tuned!

2 kommentarer:

Helene sa...

Denne roadtrippen så veldig koselig ut da! :) Jeg synes de paraplyene i taket var stilige :) hehe..

SV: Japp! Enig der :-)

MaikenBacon sa...

fiin, ny blogg! i love it. og ja, e me på å møtes te sommeren. ha det fint i statene dine :)