søndag 29. november 2009

Går verden under?

I disse dager med "2012" på kino og diverse andre konspirasjonsfilmer, så jeg og Tor en veldig fin film/dokumentar i går, som gikk på nrk2. "The age of stupid" het den, og på nrks sider står dette om filmen;

Den Oscar-nominerte Pete Postlethwaite spiller en gammel mann som lever i en ødelagt verden i år 2055. Ved hjelp av et globalt arkiv med nyheter og intervjuer fra 1950-2008, ser han tilbake på vår tid og prøver å finne svar på hvorfor det gikk så galt med miljøet, og hvorfor vi ikke stoppet klimaendringene da vi hadde sjansen.

Var akkurat slik jeg også ville beskrevet filmen, så da tok jeg det rett og slett bare derfra. Trykker du på sitatet kommer du til nrk nettTV, og får faktisk hele filmen der.



Intervjuene som blir spilt er fra både England (vindmølle-diskusjon, India (billig-reise flyselskap) , USA (Hurricane Kathrina), Afrika (Oljeproduksjon), Frankrike (Mont Blancs isbreer smelter) og mye mer. Utrolig interessant, for det som blir sagt er jo sant! Jeg ble i alle fall veldig obs på min rolle som konsumer i den vestlige verden, og skal fra nå av resirkulere mer, spare strøm og ta mer tog/buss i stede for fly! Anbefaler virkelig å se denne filmen, men de som helst skulle sett den var "the average american". For USA står for over halvparten av all produktsløsing i verden!

Uansett, se den!

2 kommentarer:

Silje sa...

Takk for filmtips!

sv: hehehe. Blei du fyllesjuk?

Silje sa...

Jamen du kan jo spise grønnsaker selv om han ikke spiser det? :) Det gjør jeg, men har fått han til å spise det mer nå da, spesielt når jeg lager salat med de superdigge dressingene jeg bruker fra Ica. Gresk og italiensk, blandes med vann og olje. Men dampa brokkoli får jeg ha for meg selv *ler*