søndag 13. august 2006

Skal det værra' et frimerke?

Ja, etter inspirasjon fra Helena, så tar jeg et jobbe-innlegg jeg også. For på Posten, der er det mange rare personligheter som kommer inn. Vi ser en del til de som spille på automat vi også, for på Rimien der automatene står, så veksler de ikke. Da tenker de automat-spillende at på Posten, det er jo bank, der kan jeg veksle. Lite vet de at vi tar gebyr for vekslinga. Da blir de litt småsinte og rasker med seg 500 lappen og tramper ut. "Dårlig service" og "Drittgreier", er noe av kommentarene vi får høre da.

Det morsomste jeg vet er når folk som har stoppet posten kommer inn. De har stoppet posten til og med i dag, men er så ivrige i å lese alle rekningene som har kommet inn, at de tar en tur med en gang. Her er det også et problem. Det er ikke Posten, den posten som selger frimerer og Norgespakker, som har den oppbevarte posten. Det er Omdelingskontoret. Ja, det ligger rett ved siden av, men de blir så sinte når jeg sier "Beklager, men det må du prate med Ondeling om, og de er ute med posten nå". Da er deet hyl og skrik om ikke jeg bare kan gå inn på omdeling og finne posten dems?! Nei.. Har du vært inne på omdelings kontoret, vil du ikke rote rundt etter noe bortlagt post. Der er som å finne et 5 år gammelt ukeblad på rommet til en tenåringsjente. Bare hun kan finne det.

Så har vi de koselige gamle damene som tar ut penger. 1000 kr hver gang, ca to eller tre ganger i uken. De har en bok som jeg skriver ned saldoen i, og hva de har foretatt seg på kontoen. De er hyggelige, og slå gjerne av en prat er det ikke for travelt i skranken. Alle burde være som smilende gamle damer. Ta livet med ro, og slappe av.

De søteste er jentene som er ca 10 år gammle og kjøper frimerke til brev-venninnne-brev. De er helt fantastiske når de spør om de har nok til to frimerker for 20 kr. Når jeg sier, ja, du har nok til 3, lyser det opp i annsiktet!

Jeg blir glad av å jobbe i Det Norske Postvesen. Tror jeg har blitt generelt hyggeligere også =)

5 kommentarer:

miss_solvor sa...

du æ goe karin :)
kan æg kalla dæg post damå nå?
helena å cecilie he fått navnet: narvesen jentene, sigrund esso damå :P

snakkis!

Kari sa...

hehe, hørtest kjekt ud å jobba i posten!:) ser såå for meg di gamle damene! gamle folk e så søde (lr mange av di jffal)

du må ta dg enn tur te orre snart Karin!

klemmen:)

Karin sa...

ja, eg må ta meg en tur te orre! Kan kjøra bil og nå, så e ikkje så vanskelig!

bare gi meg et pip, så e eg på vei! =)

klem!!

Kari sa...

pip

:)

Helena sa...

haha, du e morsom du karin. det æ enormt fasinerane a bare studera folk, though det e nok creepy for dei så blir studert :P