onsdag 7. juni 2006

Macintosh

(Siden jeg ALLTID skriver om USA skal jeg dedikere dette innlegget til noe som angaar/irriterer meg. Sorry til alle som liker aa lese om hvor mye jeg gleder meg til aa se de igjen. Next time.)

Ja, Macintosh. Letter sagt og skrevet Mac. Du har kanskje sett logoen deres som er et epple som noen har tatt en bit av. Foer var dette epplet i alle regnbuens farger, men ettersom regnbuens farger er logoen til en annen veldig kjent bevegelse, saa droppet de det. Saa naa er epplet hvitt.

Som mange andre paa denne globen la jeg meg flat for Epplet og kjoepte en iPod. En av disse hvite firkantede dingsebomsene som spiller musikk, TV-program og som du kan sette bilder inn paa. En veldig handy ting. Hvis den hadde virket noeyaktig som jeg vil at den skal virke. Men iPod'en min har en ganske saa viljesterk personlighet som gjoer hva den vil. Saa klart vil Mac'erne tjene mest mulig penger, saa du maa ha et eget program paa Pc-en din for at iPod'en skal faa musikk paa seg. Dette programmet har de saa fantasifult kalt iTunes. Ja, iTunes skal gjoere det lettere for iPod'en din aa virke og ha best mulig kapasitet.

Saa naa lurer du, min kjaere leser, "dette hoeres jo super supert ut, hva er problemet?". Jo, problemet mitt er at iTunes og iPod ikke er helt sammarbeidsvillige paa daglig nivaa. Min ipod vil ikke koble seg til iTunes. Og naa skal du hoere noe; siden jeg naa er i USA, og jeg vil gjerne ha med meg iPod'en min tilbake til Norge, saa maa jeg innstalere iTunes paa PC-en min hjemme, legge inn alle sangene paa ny, for du kan ikke bare fortsette aa ha de sangen du har paa iPod'en naar du flytter. Neida, sleng deg ned og putt sangene inn paa iTunes PAA NY!

Mitt poeng er, siden Mac'erne eg saa villige til aa selge ting, selg en ting som ikke trenger saa mye tenking. For naar det kommer til musikk, er det aa tenke paa usammarbeidsvillige tekniske bomsedingser det siste jeg vil.

Ta en bit av det, Mister Macintosh!

9 kommentarer:

Kari sa...

iPod å iTunes e helste litt uvenna altså..hate når det skjer.. Kan du kje klaga?

Karin sa...

Ja du har saa rett.. eg lige ikkje aa klaga paa ting, for det e jo eg som va idiot som kjoepte greiaa.. sant? Og eg tror kanskje det e min egen idioti som gjoer at eg ikkje faar det te aa virka heilt..

Kristine sa...

Hei Karin,
eg leste d du hadde skreve, og ville bare sei at eg har hatt ein iPod Mini i øve et år nå, og eg vett ganske sikkert at viss du har masse sanger innpå iPoden din så legges di automatisk inn i iTunes når du lagre programmet på PC'en din i Norge. D e bare å markera alle sangene, og "dra" di øve i det som i USA sikkert hette "Library". :) Ikkje værre enn d!

Bler kjekt når du e jemma!! :)

Kristine

Karin sa...

Aah, Kristne eg haape du har rett!
For vennen min her i usa, Seth, sa at han maatte legga alle inn paa ny... Men eg faar se!

Klemmer

Helena sa...

æ det DÆ macintosh står for? eg trudde det va ei jødiske høytid eller noge eg... heh obs :P
Men ja, tekniske ting som ikkje vil virka kan gå den mest salige å tolmodige person på nervene... eg meine, bare sjå på meg... ånei...

Ine sa...

Hey Karin!
Koffor skreiv du boyfriend sånn så dette?: "BOYfriend"
Låg dar noge i d elle?
Helena, macintosh betyr regnjakke på britisk engelsk

Karin sa...

Ine.. saann.. press paa BOY... liksom..?

Anders Serigstad sa...

Du kan jo sette iPoden som harddisk og dra alle sangene inn på iPoden der. Så når du kommer til Norge og legger inn iTunes her så drar du bare sangene inn i musikk mappa til iTunes her som du tok i frå PCen der. Gjorde det nettop på min nye MacBook i frå den gamle iMacen og vips var alle sangene på plass.

Eg au har ein litt kranglite iPod video, det er litt surt men det får heller gå.

Hilsen
Anders, naboen

Anonymous sa...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » » »