tirsdag 8. mars 2005

Noe alvorlig


Jeg har en stygg tendens til å spore skikkelig av når jeg skriver en post. Hvis jeg ikke da skriver om en spesiell dag eller noe sånt. Men når jeg skal skrive om noe. Da sporer jeg av. Jeg trenger et skikkelig tema. Noe provoserende, men likevel aktuelt og kanskje litt koselig? Noe alvorlig, men samtidig morsomt. Hva slags tema er det? Den finnes vel ingen provoserende, aktuelle, koselige, alvorlige men samtidig morsomme tema?

Joda, klar de finnes. Det gjelder bare å finne dem. Barn, for eksempel, er et slik tema. Alle har vært barn. Noen er barn hele livet. Noen rekker bare å være barn. Noen er født til å være barn inni hele livet. Barndommen er noe alle burde holde kjært. Men ikke alle har en fin barndom. Fattigdom og misshandling er noe tusenvis, ja hvis ikke millioner barn må leve med hver dag. Bølgen i Sør Asia gav ikke bare ødeleggelse utvendig. Barn mistet foreldre, hus, søsken ja, alt de eigde. Under 100 Skandinaviske mennesker døde. Over 100.000 Asiatiske mennesker døde. Mange var barn. Barn er de virkelige ofrene i slike ulykker. En voksen mann kan ta vare på seg selv. Det kan ikke et lite barn. Barn trenger omsorg og kjærlighet.

Nyheter om at barn fra denne forferdelige ulykken blir kidnappet og solgt som sex-slaver. Hvor grusomme kan mennesker bli? Grusomheten mot barn kan aldri stogges. Den er en stein som bare ruller og ruller. Den blir kanskje ikke større, men den er sikker til å aldri stoppe.

"Hva kan vi gjøre med det?" tenker du kanskje. De fleste har ikke makt nok til å hjelpe alle de tusner av barn. Men hvis du hjelper et barn, og kanskje et til. Og hvis de fleste i de rike, skandinaviske landene gjorde det samme, ja da ville det hjelpe.

200 kr i måneden er det for å hjelpe et barn.
Hvor mye tjener du?

4 kommentarer:

Mari sa...

Heia Karin
Dæ va en gallgoe blogg. Du æ heilt fantastiske t å skriva:D Æg æ hailt enige i dæ du skrive, trur at mesten adle hadde hatt rå t å gje vekk 200krone i månen. Sjøl så he me i famelien en sånnen onge me senne penga t kvær måne. Å dæ he me jort i fleire år. Trur dæ æ voldsomt viktigt. Men du får kosa dæg viare.
*Klem*

Anonymous sa...

http://www.acta.as/index.php?kat_id=195

Bli en kompis, skjekk ut denne siden=)

Anonymous sa...

http://www.acta.as/index.php?kat_id=195

Bli en kompis, skjekk ut denne siden=)

Anonymous sa...

Keep up the good work » »