søndag 29. november 2009

Går verden under?

I disse dager med "2012" på kino og diverse andre konspirasjonsfilmer, så jeg og Tor en veldig fin film/dokumentar i går, som gikk på nrk2. "The age of stupid" het den, og på nrks sider står dette om filmen;

Den Oscar-nominerte Pete Postlethwaite spiller en gammel mann som lever i en ødelagt verden i år 2055. Ved hjelp av et globalt arkiv med nyheter og intervjuer fra 1950-2008, ser han tilbake på vår tid og prøver å finne svar på hvorfor det gikk så galt med miljøet, og hvorfor vi ikke stoppet klimaendringene da vi hadde sjansen.

Var akkurat slik jeg også ville beskrevet filmen, så da tok jeg det rett og slett bare derfra. Trykker du på sitatet kommer du til nrk nettTV, og får faktisk hele filmen der.



Intervjuene som blir spilt er fra både England (vindmølle-diskusjon, India (billig-reise flyselskap) , USA (Hurricane Kathrina), Afrika (Oljeproduksjon), Frankrike (Mont Blancs isbreer smelter) og mye mer. Utrolig interessant, for det som blir sagt er jo sant! Jeg ble i alle fall veldig obs på min rolle som konsumer i den vestlige verden, og skal fra nå av resirkulere mer, spare strøm og ta mer tog/buss i stede for fly! Anbefaler virkelig å se denne filmen, men de som helst skulle sett den var "the average american". For USA står for over halvparten av all produktsløsing i verden!

Uansett, se den!

torsdag 19. november 2009

Forelska

I dag ble jeg forelska! I en nydelig, vakker og utrolig fin kjole! Warehouse, hvorfor må du lage så fine kjoler? Prøvde den på, og den satt som et skudd! Så formsydd ut! Så nå står denne kjolen på 1. plass på ønskelista, for real!


Trykk på bildet for mer info om kjolen.

Den er utrolig flatterende på meg også, og finere på meg enn på dukken, fordi jeg har større pupper, og dette er en kjole som kreve litt brystparti. Det jeg ble enda gladere for var at glidelåsen bare fløy opp, og kjolen var egentlig litt stor, men jeg må ha den str pga puppene. Iiih, Santa, I've been a very good girl this year!

tirsdag 17. november 2009

SOLGT!

Kjenner du noen i Bergen som ville på MEW-konserten men ikke fikk tak i billetter? Fear no more, jeg selger to billetter til 500 kr til sammen, det er 200 kr mindre enn original kjøpspris! Et kupp! Er gode plasser i Grieghallen, konserten er førstkommende torsdag (19. novemeber). En tur til Oslo gjør at jeg ikke kan reise. Her er første mann til mølla! Send e-post til kra044@student.uib.no, eller legg igjen en kommentar her hvis du er interessert!


FIKK SOLGT BILLETTENE! WIHO!

tirsdag 10. november 2009

Sånn går det..


når en låner kortet sitt bort til en kjæreste som "bare skal kjøpe litt grøt til middag". 4 kg ble da definisjonen på "litt".

mandag 9. november 2009

Ny uke!


Hei og hå!

I dag har jeg vondt i hodet og er kvalm, dårlig start på uka, vil jeg si. Men det skal ikke stoppe meg! I morgen skal jeg være flink, gå på forelesning, fin-skrive på bachelor-oppgaven og gå på trening. Og forresten, til nå har jeg gått ned ca 14 kg! Og enda mer i fett, siden jeg går litt opp i muskler hver uke også. Jeg er virkelig stolt av meg selv, og fikk sjokk i dag når jeg ble tagget på et bilde på facebook fra i sommer. Herrgud, jeg var stor! Nå er jeg fast innstilt på å være sunn, spise sunt og trene regelmessig.


Fine baby-katten!

Så sesongavsluttningen på Mad Men nå nettopp, spennende! Gled dere, dere som ikke har sett den enda!

I helga var jeg og Tor på den store kinodagen på lørdag. Så "The Informant!" og "500 days with Summer". Liker The Informant! mye bedre enn 500 days. Syns sistnevnte er blitt superhypa i bloggverden, og den var ikke så god som alle skal ha det til. Greit, jeg likte gangen i filmen og slikt, men syns plottet ble flatt, og den varte i to timer, men det føltes som fire. The Informant! derimot, var veldig morsom og underholdende! Anbefaler alle å se den! En litt tjukk Matt Damon, hvem sier ikke nei til det? Det morsomste med hele filmen er tankene til hovedpersonen Mark (Damon). For eksempel når han tenker dette:

Polar bears cover their noses before they pounce on a seal. How do polar bears know their noses are black? Did they look in the water one day, see their reflection and say, "Man, I'd be invisible if it wasn't for that thing."
Fantasisk! Han har også tidenes styggeste slips gjennom hele filmen.

Resten av dagen skal settes av til litt skriving, litt CSI (sesong 10, liker ikke at Grissom ikke er med lenger, men OK) og lage middagsmeny for resten av uka.

Hejdå!

onsdag 4. november 2009

Her vil jeg bo!

Kom over dette huset (eller skal jeg si slottet?) på Flickr. Amazing! Jeg har sinnsykt lyst til å bo her når jeg blir stor!

Bare tenk på hvordan det er å innrede noe slikt, og å kunne si at "jeg bor i trærne". Får sommerfugler av det, nå vet jeg hvordan mitt fremtidige hus skal være.


Trykk på bildet for kilde. Flere bilder av huset der.

Et lite minus er jo at huset ligger i Tennessee, USA, en stat jeg har vært i og aldri vil bo i. Ever. Men går vel an å lage en kopi?

Uansett, nå skal jeg fortsette å være flink student, og skrive ferdig oppgaven min. Wish me luck!

tirsdag 3. november 2009

Tida flyr, sa brura!

Æsj, jeg blir helt bortevekk i bachelor-skriving at bloggingen faller bort. Og så er det litt demotiverende å få så lite kommentarer (Silje, ai låv ju, du kommenterer alltid<3). Meeen, jeg skal vel ikke hyle alt for høyt, har tross alt vært laber aktivitet fra min side også. November er kanskje tidenes værste måned i året. Alltid uforberedt på eksamen, slår aldri feil!


Wiiii, baby-pandaer i tusenvis foran Eiffeltårnet. Kan det bli bedre?

Gladnyhet er at jeg trolig (krysser fingrene, har ikke fått 100% svar enda) har funnet meg en plass å bo i Oregon! Så da kan jeg krysse det av lista mi. Foreløpig ser lista slik ut:

- Få offisielt opptaksbrev fra U of O
- Søke om forhåndsgodkjenning fra UiB
- Søke om lån/reisestipend på minside.no (kan ikke gjøres før opptaksbrev er mottatt)
- Søke om visum/få intervju på USAs ambassade i Oslo (kan heller ikke gjøres før opptaksbrev er mottatt)
- Pakke (oh my, mamma og pappa kommer den 15. for å ta med ting hjem!)
- Finne fag jeg vil ta i Oregon

Djis, mye å gjøre! I tillegg skriver jeg bacheloroppgave OG har to skriftlige eksamener i desember. Bra jeg ikke har svake nerver.

Ellers driver Tor og prøver å få seg en plass å bo neste semester. Planen han hadde falt i grus, så nå er det back to basics! Så hvis noen i Bergen vet om et kollektiv som trenger en oppegående MatNat-student til å overta et rom fra januar til juli (2010), hyl ut!

Nei, nå må jeg tilbake til heftig nerding om Palestina, USA og terror. Wiho!