lørdag 28. april 2012

Oslo

28. mai til 1. juni skal eg til hovudstaden for å lese gamle dokument på Riksarkivet. Men på kveldane vil eg gjerne sosialisere meg litt, og nokon av dagene gidd eg sikkert ikkje sitje heile dagen på arkivet. Så om nokon vil møtast for å gå på kafè eller noko, sei ifrå! Eg elsker å møte nye menneske og generelt vere med folk, så ikkje ver sjenerte =) Send meg ein mail då vel!

Oslo, Norway

onsdag 25. april 2012

Akkurat no

Akkurat no vil eg berre ete makroner med spanande smaker og drøyme meg vekk. Har hatt ein ekstremt vond hovudpine dei siste to dagane, og er megalei. Eg ser på Masterchef Australia og heier på forskjellige for kvar episode. Håper morgondagen fører betre hovud med seg!


tirsdag 17. april 2012

Pete Campbell KTFO

Desidert den beste scena frå den siste Mad Men episoden:


Åh, herre så morsomt!

Gif herfrå.

onsdag 4. april 2012

Heimstaden

Er heime på Bryne i påskeferien. I morgon skal me på hytta, som er telefon og Internettfri. Vart herleg. Skal fylle opp Kindle'en med spanande litteratur, iPoden er ladd og full av god musikk og joggebuksa er pakka.

Slenger med eit bilete eg tok når me gjekk tur til Vestly i går. Bryne er no fint då, sjølv om det ligg på bondelandet ;-)

mandag 2. april 2012

London

Æsj, eg skulle jo vere sånn flinkisbloggar med to innlegg kvar dag med masse bilete. HAHA! Neida, men eg har vore dårleg no. London er jo over ei veke sidan! Så no kjem eit lite bildedryss (obs, mykje er av mat!)

   
På mandagen traska me litt rundt i byn, åt pasta og Tor kjøpte sko. På kvelden var me på Zach Braff (jepp, han frå Scrubs) sitt teaterstykke "All new people" Det var bra, men me var glade me betalte halv pris for billettane, for det var ikkje bra. Tysdag var me på Victoria & Albert Museum, Natural History Museum, Harrods og Covent Garden på dagen (ja, det vart litt shopping).

Pad thai til lunsj på tysdag. Nam nam. 

Tysdag kveld var eg og kjekkasen på Dinner by Heston (Blumenthal). Fancy, svær restaurant med kjempegod mat.

   
Forretten min var "chicken oysters" med kamskjell og diverse salat. Hovudretten var langsteikt biff med babygrønsaker og "mashed potatoes". Tor hadde "meatfruit" til forrett, som er ein av Heston sine "spesialitetar". Eg likte det ikkje så godt, det er kyllinglever inni ein mandaringele, liksom. Eh. Men Tor likte det. 

Dessert på Dinner. "Chocolate bar" med ingefæris. Spesielt, men veldig godt. Etter Dinner gjekk me til Soho og satt på ein bar der ei lita stund før me tok turen tilbake til hotellrommet etter ein lang dag. 

Så kom onsdag, og dagen me skulle ete lunsj her:


(Bilete er frå desserten, but whatever!) Me kosa oss heilt storveis hjå Gordon Ramsay. Enormt god mat, intim atmosfære, og me vart skikkelig oppvarta. Maitre'd Jean-Claude Breton gjorde ein fantastisk jobb og me vart nesten utskjemde (og det var han som tok bileta, hehe). 

Forretten min var svin, med scampi og diverse grønsaker (neper hovudsaklig) og asiatiske urter. Hovudretten var ENORMT god, det var kylling stuffa med foie gras og spinat, lagt lagvis med noko bakverk og babyspinat, med ein knallgod saus. (Fy, det var dridgodt!) 


Til dessert hadde eg fritert banan saman med ein peanøttis og noko banangreier inni det "røyret", og sjølvklart sjokoladen. 

Og check it, me fekk sjå kjøkenet og helse på hovudkokken der (ikkje Gordon sjølv, uheldigvis), men hans next in command, Clare Smyth. Etter denne euforiske matopplevinga satt me oss på ein uterestaurant og drakk raudvin og las bøker. 

På kvelden gjekk me rundt og kikka  i nabolaget, åt middag på ein libanesisk restaurant og slappa av. 


Torsdag var heimereisedag. Me sjekka ut av hotellet og gjekk til tuben for å kome oss til British Museum. Der såg me på greske skulpturar, egyptiske mumiar og romerske myntar, før me igjen tok oss til Covent Garden for å ete lunsj. Valet falt på indisk.


Forretten min var ein "cruchy salad" og hovudretten "butter chicken". Nam nam!


Sitronsorbet til dessert (ikkje så veldig indisk), og restauranten hadde fin pynt opp under taket.

Eg elskar London, og eg elska det enno meir når det var berre meg og Tor. Hadde det kjempefint, og eg gler meg til me skal tilbake. Då skal me garantert på Gordon Ramsay igjen, men til middag den gongen (må berre spare litt fyrst, hehe). Åh, London!