fredag 30. oktober 2009

Hatt bedre fredager

Arg. Hvorfor? Hvorfor må jeg skrive dumme oppgaver for å være voksen? Oppgaver plager meg, henger over meg som en irriterende, sosialt tilbakestående ånnas, for å si det på godt rogalandsk. ARG!

Sånn, da var det unnagjort. På onsdag så jeg to filmer på siste dagen til BIFF (Bergen Internasjonale Filmfestival, red.am). Den ene var den nye filmen til Coen-brødrene. "A Serious Man" het den. Ganske kjedelig og langtrukket film om en jødisk fyr som var helt ubrukelig. Kunne ikke bestemme seg for noen ting, han var bare irriterende. Skal inrømme at jeg klukklo litt innimellom, men alt for intetsigende film for meg. I tillegg var de 8 første minuttene på jiddish, en slags tysk-hebraisk dialekt. Det var ikke tekst, siden filmen er spanking brand new, og kom uten teksting i det hele tatt. Fant heller aldri ut hva de første åtte minuttene hadde med resten av filmen å gjøre. Mystisk.



Etter "A Serious Man" så vi "Harry Brown". Filmen handler om pensjonisten Harry som mister kona si pga sykdom. Han bor i et meget lugubert strøk av en storby i England (aldri presisert hvilke, men jeg gjetter London eller Liverpool), og gatene er regjerte av ungdommer som finner glede i å plage andre, selge og ta sterke narkotikum og diverse annet faenskap. Når Harrys bestevenn blir stukket ihel av en ungdomsgjeng, må Harry ta saken i egne hender. Med sin fortid i Marinen tar han opp kampen mot ungdommene, med særs store konsekvenser. Dette er kanskje den mest ubehagelige filmen jeg har sett siden "City of God". Den er trist, bevegende og rett og slett kvalmende noen steder i filmen. Med Michael Cane som Harry Brown, og Emily Mortimer som en politikvinne, er rollelisten av særs høy kvalitet. Filmen er bra. Veldig bra. Men ikke se den hvis du ikke tåler å se ubehagelige scener. Da er ikke dette filmen for deg, absolutt ikke.



I går var jeg på trening i 90 minutter, pluss frisbeegolf i to timer. Tor har lovd å øve frisbeegolf med meg, jeg er ikke så flink til å kaste langt. Men gøy var det! Bør prøves hvis du bor i nærheten av en bane. I Bergen ligger banen i Fyllingsdalen, rundt det vannet som ligger ved Fyllingsdalen kirke. Banen går rundt overalt der.

I dag har jeg bare sittet med den hersens oppgaven. I kveld skal jeg absolutt ingenting, bare slappe av med min kjære.

Avslutter det hele med en sang som går på repeat hos meg nå. Fine Regina Spektor med The Calculation.

onsdag 28. oktober 2009

Loppis og London!

På mandag kom jeg tilbake fra det store utlandet, nærmere bestemt London i Storbritannia, og har endelig tid til å skrive et skikkelig bloggeinnlegg. Med bilder og greier!

Som nevnt før i bloggen har jeg vært på loppis i høst! Og der fikk jeg røska med meg noen godbiter, skal du se! For eksempel disse fantastiske samelabbene:
Fine, og absolutt verdt de 50 kr de kostet. Er nødt til å kjøpe et par såler, men det koster ikke allverdens.

For de som kjenner meg, vet dere at jeg liker bokser. Og på loppis er det flust av bokser! Fikk kjøpt alle disse boksene:

Birøkter-boksen vet jeg er verdt en del mer enn de 20 kr jeg gav for den, så det er jeg veldig fornøyd med. De kinesiske te-boksene koster rundt 70-100 kr nye, fikk alle for til sammen 50 kr. Og ris-boksen er jo fantastisk! Svensk, med oppskrift på ris-koking inni lokket.

I tillegg fikk jeg med meg noen kokebøker. Elsker gamle kokebøker, står mange rare oppskrifter der. Den ene er en helse-kokebok fra 70-tallet. Utrolig mange og lange beskrivelser av alle grønsakene som var å få tak i på den tiden. Fine bøkene:

Så var det London da! Reiste ned for å se en NFL (National Football League) kamp, mellom New England Patriots (de er best, og de vant kampen) og Tampa Bay Buccaneers. Patriots vant så det sang, og derfor var også kampen litt kjedelig, siden den var så ujevn. Men en opplevelse, helt klart!

Her er Tor på vei opp til Wembley, hvor kampen ble spilt. Han er veldig fornøyd, for han har kjøpt seg trøye(Patriots, så klart) og alt er fryd og gammen.

På stadioen, masse, MASSE folk. Helt fullt!

Cheerleaders. Hvis jeg var kald, var værtfall de det! Ingenting klær på seg!

Jeg ser ikke så veldig fornøyd ut her, men til mitt forsvar var jeg ikke klar, og det var kaldt der! Ny jakke også, forresten!

Men London er jo ikke bare fotballkamp. Mye shopping også! Kjøpte litt klær men også andre fine ting, som to par sko:

Boots'ene fikk jeg til 17 pund på den fanastiske billig-kjeden Primark! Gode å gå i er de også! Måtte kjøpe meg nye Keds, for de gamle som jeg kjøpte i fjor er utslitt. Ble blå denne gangen.

Kjøpte også denne fine boka:
på denne fine butikken:
Kunne gått rundt der i timesvis, men var der ikke før på mandag, som var hjemreisedagen. Neste gang, neste gang!

Fikk også kjøpt meg et kjempefint wishbone-smykke på Portobello Road Market. Jenta som solgte meg det, hadde lagd det selv. Fine, fine markedet!


London var mye annet også. For eksempel enorme klesbutikker (les: TopShop. Fyttigrisen, jeg gikk meg vill opp til flere ganger!), fine hunder, Middelalder-restaurant/show/kostymefest, mye tube-kjøring (som er utrolig gøy, og får meg til å føle meg som en storby-jente) og sinnsykt god indisk mat. Og det er bare noen stikkord. Nei, det blir ikke lenge til neste gang, London!

torsdag 22. oktober 2009

Huhei!

Okei, jeg er dårlig blogger for tiden! Men jeg har en drøss med unnskyldninger, har vært veldig busy for tiden.

I dag reiser jeg til the big old London! Wiho! Skal være der til mandag, og æ glær mæ. Når jeg kommer hjem skal jeg legge ut Londonbilder OG bilder av ting jeg har fått tak i på loppis de siste ukene, pwomise!



Jeg har vondt i magen, auau. Å være jente straffer seg av og til...

Men nå må jeg pakke litt til! London calling, men før det skal jeg på BIFF!

onsdag 14. oktober 2009

Oj!

Huhei, en uke side siste jeg gav liv fra meg her! Vel, har vært en busy bunny! Som nevnt kom lillesøster Marianne på besøk fra onsdag til søndag sist uke. På onsdagen var vi bare hjemme og slappet av, siden Marianne kom sent med bussen.

På torsdag var vi en tur i byn, en svingom i radioen (hvor Marianne ble med på et innslag som faktisk ble brunsjet! Brunsj = det beste fra studentradioen i uka som var) og på kvelden så vi film med søskenbarn Malene og Anna.

Fredag var grøt-date med venner på Studentsenteret, og så shopping! Tor reiste til Langesund om morgenen, så vi hadde hele dagen, og resten av helgen, for oss selv. På kvelden gikk vi på kino. Så "Julie & Julia". Jeg likte den, søt film.



Lørdag var det tid for loppis i Sandviken! Møtte opp rett før åpning, og flaks var det, for vi fikk med oss godis! Jeg kjøpte same-labber (sko av rein-skinn), en veske, et kamera (som faktisk hadde film i seg), et headset, en kokebok, en gammel honningboks og te-bokser! Alt for under 200 kr. Jeg elsker loppemarked, really I do! Etter loppisen ble vi med Ingrid til hennes nye leilighet for et måltid vaffler og te. Perfekt lørdagsaktivitet. På vei hjem fra Ingrid gikk vi innom en fotobutikk ved fløyen som spesialiserer seg på gamle kameraer, for Marianne fikk tak i et kjempefint videokamera fra 60-70-tallet. Og det virker! Dyr film å fremkalle, but still.
Lørdagskveld ble brukt på film og avslapping hjemme.

Søndag reiste Marianne fra meg, men Tor kom tilbake, så da var det greit!

Har du hatt en fin helg?

onsdag 7. oktober 2009

Onsdag

I dag har jeg:
  • Vært på trening
  • Ryddet leiligheten
  • Smilt
I går:
  • Var jeg på trening. Gått ned enda 1,5 kg! 6,5 kg totalt nå, på tre uker!
  • Var på forelesning, og kunne det som ble sagt fra før!
I dag skal jeg:
  • Vaske leiligheten
  • Handle mat
  • Møte med Undikken-gjengen
  • Få lillesøster Marianne på besøk! Jippi
Livet er godt, folkens!

Vil dele dette bildet med dere. Det er mormor på frigjøringsdagen. Liker det utrolig godt!


søndag 4. oktober 2009

Lei

Jeg har vondt i nakken og vondt i viljen. Men jeg må skrive litt til, for i morgen har jeg bare fra halv 9 til kl 13 på å skrive før 2. utkast skal leveres inn. Men jeg har vært flink i dag, trenger bare litt til!

Når jeg tar pauser i skrivingen har jeg browset, for å bruke et godt norsk ord, litt mer på Laptop Lunches. Funnet en utrolig fin Flickr-gruppe med mange fine og sunne lunsjer! Her er gruppa, anbefaler å ta turen, selv om du ikke er frelst slik som jeg.

Syns spesielt denne så god ut:


Yum!

I kveld skal jeg rigge meg til med iskaldt vann og nyeste episode av Ghost Whisperer på skjermen. Tidlig i seng, for så å skrive som en heltinne i morgen. Tor skal se football (ja, amerikansk fotball) i hele kveld og store deler av natten hos noen kompiser, så blir en ensom affære! Når jeg har levert inn i morgen vil jeg være happyface, og så er det bare to dager til lillesøster Marianne kommer. Wii!

Ha en fin hviledag, dere som kan!

lørdag 3. oktober 2009

Bento Box!

I dag har jeg kjøpt noe jeg har sikla på lenge! Eller lenge nok i alle fall. En Bento Box, eller Laptop Lunchbox! En matboks med flere bokser i, slik at en kan ha f.eks epler i en og brød i en annen. Alle vet at epler og brød ikke går så godt sammen i lengden. Hatt lyst på det siden jeg så denne på youtube, og dette innlegget på Veggie in Norway. Så da kjøpte jeg en her.


Jeg kjøpte den som heter Whimsical.

Nå gleder jeg meg til å pakke fine og sunne matpakker! Wiii!

Da var internettpausen over for denne gang, tilbake til skriving!

fredag 2. oktober 2009

Sliten

Jeg er sliten og lei av å sitte på biblioteket. Men det er min egen feil. Jeg klarer ikke fokusere, skrive, få det ned. Hvem visste vel at å skrive en Bachelor-oppgave skulle vise seg å være så vanskelig?

Forresten har jeg nå gått ned til sammen 5 kg på to uker! Det beste av alt er at det meste er fett, og ikke vann slik som mange av de andre på gruppa hadde. Jeg er veldig fornøyd med meg selv, og stolt over å klare det! Jeg har store planer om å klare målet mitt, og å opprettholde det selv om jeg flytter til verdens største junkfoodland. Klart det blir vanskelig, men jeg har mange som støtter meg, noe jeg verdsetter høyt!

Jeg gleder meg til å kjøpe de klærne jeg vil, handle på internett uten frykt for at klærne er for små. Jeg vet at dette innlegget ble ganske personlig, mye mer personlig enn jeg noen gang har utlevert meg, men jeg ser på de trofaste leserne mine som gode venner jeg kan fortelle ting til.


I dag har jeg en ny spilleliste til dere. Den har jeg ikke lagd selv, men funnet på en Spotifyspilleliste-dele-side. Her finner dere den.

Håper dere har en fin dag, i Bergen er det sol og kaldt; perfekt høstvær!

torsdag 1. oktober 2009

Skriving og høring på fin musikk

Sitter på biblioteket og skriver om fine ting som Hamas og terror og diverse. Og så hører jeg på nydelig musikk, fra en veldig fin film. Nemlig Once. Det er så fiiin! Hvis du ikke har sett den, syns jeg, nei jeg sier, at du skal gjøre det!

Jeg har lagd en spotifyliste med sangene fra Once på, "Falling Slowly" vant faktisk Oscar for beste sang! Her er spillelista.

Jeg bor nærmest på biblioteket denne uka. Er helt OK. I helga skal jeg "bo" på Sydneshaugen. Der liker jeg meg ikke så godt, men må man så må man. Eller kanskje jeg skal sitte på Studentsenteret? Jaja, finner utav det!

Uansett, se Once, lev livet, og smil!